Tužba zbog prijetnji ubistvom

Jelena Karleuša i Ognjen Vranješ odbili da se pomire, a evo šta im advokati spremaju

Showbizz31.05.19, 17:37h

Jelena Karleuša i Ognjen Vranješ odbili da se pomire, a evo šta im advokati spremaju
Ovo je treći put da se okrivljena Jelena Karleuša nije pojavila ali je na to imala pravo, ali samim tim su se stvorili uslovi za zakazivanje glavnog pretresa, rekao je advokatski tim Ognjena Vranješa

 

Ognjen Vranješ i Jelena Karleuša danas su imali zakazano suđenje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na kom se ona, kao i prošlog puta, nije pojavila.

 

Dok je Ognjen u sud došao sa osmijehom na licu, Jelene nije bilo.

 

Kako je saznao Blic, njih dvoje su pozvani prvo na medijaciju, ali su to oboje odbili. Zakon propisuje postupak medijacije gdje kod privatne tužbe stranke imaju mogućnost da se dogovore, ali kako su u ovom slučaju obje strane odbile, kreće glavni pretres na kome će biti iznijeti svi dokazi.

 

- Ovo je treći put da se okrivljena Jelena Karleuša nije pojavila ali je na to imala pravo, ali samim tim su se stvorili uslovi za zakazivanje glavnog pretresa - rekao je advokatski tim Ognjena Vranješa.

 

On je dodao da se neće baviti time zašto se Jelena Karleuša ne pojavljuje na sudu, ali na pitanje da li im liči na odugovlačenje procesa odgovorili su potvrdno.

 

- Na glavnom pretresu okrivljena će biti saslušana. Ona će morati doći, izuzev ako ne opravda izostanak. Možemo reći da je ovo odugovlačenje, taktiziranje odbrane - kazao je advokat.

 

Ukoliko se ne pojavi, poduzet će se druge mjere.

 

- Ne može okrivljena do unedogled opravdavati izostanke. Postoje mjere za osiguranje prisustva okrivljenog u postupku. Prvo ide poziv, pa naredba za privođenje, a najteža mjera je određivanje pritvora. Ne vjerujem da će do toga doći - rekao je advokat. 

 

Sljedeće suđenje zakazano je za 4. juli tekuće godine, kada slijedi i glavni pretres.

 

Kako su advokati Ognjena Vranješa saopštili prisutnim medijima sljedeći poziv za suđenje Jeleni Karleuši će uručiti policija, a kako oni tvrde, na njemu će morati da se pojavi.

 

Podsjećamo, Ognjen Vranješ je tužio Jelenu Karleušu zbog prijetnji ubistvom. Naime, kako su mediji pisali, Vranješ je protiv Jelene Karleuše podnio krivičnu prijavu i dvije tužbe, a kao odštetu traži dva miliona dinara.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!