video/ razlika u godinama nije smetala

Kako je Tito 'oborio' i zaprosio Jovanku: 'Bila sam dopadljive vanjštine i imala više udvarača i odjednom - šok!'

Nedjeljni magazin31.05.19, 12:51h

Kako je Tito 'oborio' i zaprosio Jovanku: 'Bila sam dopadljive vanjštine i imala više udvarača i odjednom - šok!'
– I odjednom šok – kaže Jovanka na prosidbu. Tito ju je s pitanjem toliko oborio s nogu da se više ni ne sjeća šta joj je u tim trenucima prolazilo mislima

 

Jovanka Broz, svojevremeno se povjerila najdugovječnijem Titovu savjetniku Blaži Mandiću, koji je u svojoj knjizi “S Titom” u detalje opisao prosidbu najpoznatijeg jugoslavenskog para.

 

O odnosu s Titom znala je razgovarati i s njegovim ličnim doktorom dr. Aleksandrom Matunovićem.

 

– Treba li reći koliko sam bila iznenađena i zbunjena? Pa ja sam bila djevojka iz sredine s patrijarhalnim nazorima. Meni je najprije razlika u godinama isključivala i pomisao na takvu vezu. Osim toga, bila sam – neće biti neskromno da to kažem – dopadljive vanjštine i imala sam više udvarača…


Nije se lako predala:

 

– I odjednom šok – kaže Jovanka na prosidbu. Tito ju je s pitanjem toliko oborio s nogu da se više ni ne sjeća šta joj je u tim trenucima prolazilo mislima.

 

– Ali ne, ne. Nisam se ja brzo s tim pomirila i lako predala. Potrajalo je to. No blizina i vrijeme, a svakako i moja opčinjenost ličnošću, učinili su svoje. I poslije nekog vremena počela je ta naša veza.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još