Slučaj dvoipogodišnje djevojčice koji je potresao region

Stric brutalno ubijene djevojčice otkrio strašne detalje o ubici i majci: Bili su stalno pijani

Hronika30.05.19, 11:30h

Stric brutalno ubijene djevojčice otkrio strašne detalje o ubici i majci: Bili su stalno pijani
Njih dvoje su navodno školski drugovi, a je li to istina, ne znam. Moj brat kćerkicu nije vidio otkad ju je Vesna odvela kod svog ljubavnika

 

Stric dvoipogodišnje Lune R., djevojčice koju je prije nekoliko dana zvjerski ubio Zoran Albić iz negotinskog sela Prahova, nevjenčani suprug majke djevojčice Vesne Firulović, iznio je strašne detalje.

 

Djevojčica je do prije mjesec s majkom, ocem Draganom i starijim bratom Elvinom živjela u selu Slatina, u kući djeda Draga Firulovića, Vesninog oca. U tom domu Vesna i Dragan su osnovali porodicu, dobili Elvina, a zatim 23. septembra 2016. i Lunu.

 

Lunini otac i djed, koji je u utorak ujutro došao iz Austrije, gdje živi i radi, jučer nisu bili u porodičnom domu, već su u Negotinu pripremali sve za sahranu svoje ljubimice. U domu Firulovića bio je Draganov brat Ivan, koji nije mogao sakriti tugu zbog ubistva bratanice.

 

- Vesna je mog brata prijavila za nasilje u porodici, pa mu je izrečena zabrana i s petogodišnjim sinom bio je kod komšija - ispričao je za Blic Ivan, stric ubijene djevojčice.

 

On kaže da je Vesna tada otišla kod Zorana Albića.

 

- On je alkoholičar. Odvela je i kćerkicu i vidite šta su joj uradili ona i taj zlotvor.

 

Prema Ivanovim riječima, Vesna je Lunu odvela u Prahovo u kuću ljubavnika Zorana Albića prije mjesec.

 

- Njih dvoje su navodno školski drugovi, a je li to istina, ne znam. Moj brat kćerkicu nije vidio otkad ju je Vesna odvela kod svog ljubavnika - kazao je stric nesretne djevojčice.

 

Kaže da joj je njegov brat slao novac.

 

- Otac joj je slao novac iz Austrije, a ona ga je trošila na ko zna šta i ko zna koga. Dragan je radio da bi djeci omogućio pristojan život. Ostavila je vrijednog čovjeka, mog brata koji je radio za nadnicu, da bi bila s bitangom. A taj zlotvor je bio u zatvoru i ubio je našeg plavookog anđela. Gdje će joj duša - pita stric nesretne Lune i dodaje da je Zoran čak prijetio njegovom bratu da će ga prijaviti policiji jer se interesirao za to kako mu je kćerkica.

 

- Brat mi je tek sada rekao da ga je Vesna prije nekoliko godina ubola nožem u nogu. Nasrnula je na oca, ali je omašila i ubola Dragana. Šutio je o tome zarad mira u kući - kazao je Lunin stric Ivan i dodao da su Draganu rano preminuli roditelji, odrastao je kod usvojitelja, te je zato bio spreman na sve da njegova djeca imaju normalnu porodicu.

 

U Prahovu, gdje je ubijena mala Luna, nemaju baš riječi hvale ni za očuha Zorana Albića, ali ni za majku nasmrt pretučene djevojčice.

 

- Njih dvoje su stalno pili. Vjerovatno su i tada kada su ubili djevojčicu bili pijani. Ali za ubistvo djeteta nema opravdanja ni alkohol, ni droga, ni ludost. Ako su Zoran i ta majka budale, šta im je ona skrivila - pitaju Prahovčani.

 

Osumnjičeni očuh oduvijek je bio problematičan. Mještani Prahova kažu da je radio u lokalnoj fabrici, ali da je zbog alkohola prestao raditi.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!