Možda morate kod ljekara, a niste ni svjesni

Alarmantni znakovi kojima vas tijelo upozorava da nešto nije u redu: Obratite pažnju!

Lifestyle27.05.19, 17:21h

Alarmantni znakovi kojima vas tijelo upozorava da nešto nije u redu: Obratite pažnju!
Nemojte ignorisati ove znakove koje vam daje vaše tijelo kada nešto nije u redu

 

Ako imate česte bolove u nogama ili grčeve provjerite razinu magnezija i kalija u organizmu.

 

Nemojte ignorisati ove znakove koje vam daje vaše tijelo kada nešto nije u redu. Pratite promjene vašeg tijela kako biste mogli reagovati na vrijeme.

 

PMS simptomi postaju sve gori 

 

Djevojke i žene koje pate od endometrioze itekako znaju kako PMS simptomi mogu biti neugodni i bolni. Simptomi endometrioze su znatno izraženiji od PMS-a i ne prolaze nakon mjesečnice.  Svrbež i ljuštenje kože Ako imate ove simptome možda patite od psorijaze. To je bolest koja uzrokuje svrbež i osip. Ako sumnjate da imate ovu bolest javite se doktoru. 

 

Bolovi u nogama

 

Ako imate česte bolove u nogama ili grčeve provjerite razinu magnezija i kalija u organizmu. Ako sumnjate na ovaj zdravstveni problem, češće konzumirajte banane, jogurt i špinat.  

 

Budite se s bolovima u vratu i ramenima 

 

Stalno se posljednje vrijeme budite s bolovima u vratu i ramenima iako ste se dobro naspavali? Možda ste spavali u krivom položaju, ovakvi bolovi javljaju se posebno ako spavate na boku. Pokušajte promijeniti položaj spavanja i spavajte s raširenim ramenima. Može vam pomoći 'grljenje' jastuka i spavanje s jastukom među koljenima. 

 

Urin je promijenio boju 

 

Mokraća bi trebala biti svjetložute boje. Ako se boja vašeg urina u posljednje vrijeme promijenila to može značiti da nešto ne štima. Prvo pokušajte piti više vode i pratite boju urina. Ako ni tada nema promjene, u boji, otiđite k doktoru. 

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!