Video/ Dok se čeka novi album

Činčila objavila novi spot 'Bez oblika'

Zabava27.05.19, 09:38h

Činčila objavila novi spot 'Bez oblika'
Vizuelni identitet benda Činčila je nešto na šta oni jako obraćaju pažnju, te su i ovog puta otišli korak dalje nego prethodnog, a atmosferu pjesme pretočili u sliku

 

Sarajevski alternativni bend Činčila je nakon uspješnih singlova „Egomanijak“ i „Marš na Mars“, objavio još jednu pjesmu sa svog nadolazećeg albuma, koji će biti objavljen pod izdavaštvom Lampshade Media.

 

Ovog puta je u pitanju pjesma „Bez oblika“ koja je, kako je to i ranije bio slučaj sa ovim bendom, ispraćena veoma interesantnim video spotom.

 

- Pjesma „Bez oblika“ prenosi poseban umjetnički doživljaj i poručuje da ništa u univerzumu ne ostaje u prvobitnom obliku. Protokom vremena i slijedom različitih okolnosti i ljudi se konstantno mijenjaju. Ljudsko duhovno i materijalno podliježu istim univerzalnim principima, samo je promjena konstantna i vječna. Zbog toga smo i mi ljudi, iako to nije naše svakodnevno viđenje, u stvari "bez oblika“ izjavili su o novom singlu članovi sastava Činčila.

 

Vizuelni identitet benda Činčila je nešto na šta oni jako obraćaju pažnju, te su i ovog puta otišli korak dalje nego prethodnog, a atmosferu pjesme pretočili u sliku.

 

- Video spot je tako koncipiran da kroz ritualni umjetnički performans potencira tematiku duhovnog iscjeljenja i oslobađanja - izjavio je frontmen benda Činčila, Vanja Solaković i dodao da je pored članova benda u izvođenje performansa uključen i akademski slikar Amel Hodžić, čiji je rad od početka bio i sama idejna srž spota.

 

Snimanje i režiju potpisuju Lamia Šabić i Šejla Lajlani, dok je montažu radila Sajra Subašić.

 

Drugi po redu studijski album benda Činčila biće objavljen ove godine, a članovi benda nam prije objavljivanja albuma obećavaju još vrhunskih audio-vizuelnih singlova.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!