Crni dani za popularni brend brze mode

Potpuni krah nekad slavne modne kuće: Objavili da zatvaraju sve prodavnice u Americi!

Biznis Klub25.05.19, 20:33h

Potpuni krah nekad slavne modne kuće: Objavili da zatvaraju sve prodavnice u Americi!
Ranije ove sedmice ta je grupacija na američkom sudu predala zahtjev za zaštitom u slučaju stečaja, a prijavili su imovinu od 53 miliona dolara, te ukupni dug od 179 miliona dolara

 

Modni div Topshop na američkom tržištu prolazi kroz crne dane i planira zatvoriti sve svoje trgovine u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), piše CNN. Dio je to plana njihove krovne kompanije da restrukturira firmu nakon što su podnijeli zahtjev za zaštitu u slučaju stečaja. To je ujedno i još jedan dokaz da se tradicionalni trgovci teško snalaze u eri sve jače online trgovine.

 

Iz Arcadia Grupe, u čijem je vlasništvu i brend brze mode Topshop, poručili su kako se suočavaju s dosad neviđenim tržišnim uvjetima u svom sektoru.

 

- Borimo se s izazovnim trgovačkim vjetrom u prsa, promjenom potrošačkih navika te sve većom online konkurencijom. Doista smo ozbiljno razmislili o svakoj strategijskoj opciji kako bi vratili Grupu na stabilne finansijske noge - poručio je izvršni direktor Ian Grabiner u izjavi, dodavši kako je zatvaranje Topshop prodavnica bila teška, ali nužna odluka.

 

Ranije ove sedmice ta je grupacija na američkom sudu predala zahtjev za zaštitom u slučaju stečaja, a prijavili su imovinu od 53 miliona dolara, te ukupni dug od 179 miliona dolara.

 

Topshop je imao dućane u New Yorku, Los Angelesu, Atlanti, Las Vegasu, San Diegu, Chicagu, Houstonu i Miamiju, a iako za sada nije poznato kada će ih tačno zatvoriti, kupcima su poručili da će njihovu odjeću i dalje moći kupovati online.

 

Cijela grupa pod svojim okriljem ima 566 prodavnica Topshop, Dorothy Perkins, Evans i drugih dućana širomm Ujedinjenog Kraljevstva i Irske, a i tamo su najavili zatvaranje njih 23.

 

Ovo je samo jedna u nizu odluka o zatvaranju trgovina. Naime, prema pisanju CNN-a, samo ove godine u SAD-u trgovci planiraju zatvoriti skoro 6000 dućana, što je već sad više od prošlogodišnjeg broja od 5864 ukupno najavljenih zatvaranja.

 

(Novac.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!