Predsjednik Srbije sa ambasadorima Organizacije islamske saradnje

Vučić na iftaru: Želimo razvijati prijateljske odnose sa cijelim muslimanskim svijetom

Front25.05.19, 19:49h

Vučić na iftaru: Želimo razvijati prijateljske odnose sa cijelim muslimanskim svijetom
Alguvejli je zahvalio predsjedniku Srbije na dolasku na svečanu večeru Iftar, čime je, kako je rekao, pokazao da postoje odlični odnosi između Egipta i Srbije

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je želja Srbije da jača postojeće prijateljstvo, učvrsti temelje saradnje i razvije prijateljske odnose sa cijelim muslimanskim svijetom.

 

Obraćajući se ambasadorima Organizacije islamske saradnje, liderima Islamske zajednice Srbije i crkvenim predstavnicima u rezidenciji egipatske Ambasade u Beogradu, Vučić je čestitao sveti muslimanski mjesec Ramazan, saopštila je egipatska ambasada.

 

Vučić je prisustvovao svečanoj Iftar večeri u Beogradu, čiji je domaćin bio ambasador Egipta Amr Alguvejli, koji je rekao da je Vučić uputio “važnu poruku” cijelom islamskom svijetu preko prisutnih ambasadora, vjerskih lidera, parlamentaraca i akademika “specijalizovanih za interkulturalno razumijevanje i međuvjerski dijalog”.

 

Alguvejli je zahvalio predsjedniku Srbije na dolasku na svečanu večeru Iftar, čime je, kako je rekao, pokazao da postoje odlični odnosi između Egipta i Srbije.

 

On je dodao da bi se trebalo ugledati na egipatski model koji je zasnovan na “jedinstvenom sklopu” muslimanskog i koptskog (hrišćanskog) nasljeđa.

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!