Na prijedlog Tužilaštva KS

Inspektor FUP-a Ermin Zuko ostaje u pritvoru: (Pr)odavao informacije dilerima droge

Hronika24.05.19, 12:47h

Inspektor FUP-a Ermin Zuko ostaje u pritvoru: (Pr)odavao informacije dilerima droge
Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su inspektora FUP-a Ermina Zuku (1980.) zbog krivičnih djela primanje dara ili drugih oblika koristi i odavanje službene tajne

 

Općinski sud u Sarajevu je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo odredio jednomjesečni pritvor inspektoru Federalne uprave policije (FUP) Erminu Zuki.

 

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te ponoviti krivično djelo, izjavila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

 

Podsjećamo, po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su inspektora FUP-a Ermina Zuku (1980.) zbog krivičnih djela primanje dara ili drugih oblika koristi i odavanje službene tajne.

 

Riječ je o inspektoru Odjela za droge, koji se sumnjiči se da je u proteklom periodu odavao informacije iz pojedinih istraga, dojavljivao osumnjičenima da su predmet rada FUP-a zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!