SASTANAK DODIKA I MIĆIĆA U BIJELJINI

Utvrđena trasa autoputa do Beograda, uz nju će biti projektovan i gasovod kao dio 'Turskog toka'

Hronika23.05.19, 20:42h

Utvrđena trasa autoputa do Beograda, uz nju će biti projektovan i gasovod kao dio 'Turskog toka'
- Vlada Srbije je stavila u prioritet izgradnju autoputa od Kuzmina prema Rači, ostaje da na nivou Bosne i Hercegovine i Srbije završimo međusobni sporazum o dodirnoj tački koja je već utvrđena, sporazum se tehnički već radi, vjerujem da neće biti prepreka - istakao je Dodik

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će uz trasu budućeg autoputa Beograd - Banjaluka biti projektovan i gasovod, kao dio "Turskog toka". 
 


On se danas u Bijeljini sastao sa gradonačelnikom tog grada Mićom Mićićem, nakon čega je izjavio da je utvrđena trasa autoputa kroz Bijeljinu te da je stav da se zajednički intenzivno radi kako bi gradnja što prije počela. 


- Vlada Srbije je stavila u prioritet izgradnju autoputa od Kuzmina prema Rači, ostaje da na nivou Bosne i Hercegovine i Srbije završimo međusobni sporazum o dodirnoj tački koja je već utvrđena, sporazum se tehnički već radi, vjerujem da neće biti prepreka - istakao je Dodik. 


Dodik je sa Mićićem razgovarao i o lokalnim projektima te najavio da će RS omogućiti dodjelu i zamjenu zemljišta za autobusku stanicu i sportsku salu u Bijeljini. 


Istaknut je i značaj gradnje drinskog nasipa radi sprečavanja poplava kakve su Bijeljinu zadesile 2014. godine. 


Mićić je rekao da će trasa autoputa kroz Bijeljinu biti prekretnica za taj grad.


(FENA/ad) Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!