SA NEPOZNATOG TELEFONSKOG BROJA

'Baciću bombu i pobiti sve u Tužiteljstvu BiH i VSTV-u': Uznemirujući poziv za glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić

Hronika23.05.19, 19:56h

'Baciću bombu i pobiti sve u Tužiteljstvu BiH i VSTV-u': Uznemirujući poziv za glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić
Nakon zaprimanja informacije, dežurni tužitelj kontaktirao je dežurnog operativca u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu-SIPA, te je naređeno da se izvrše provjere i identifikacija telefonskog broja sa kojeg su upućene prijetnje i osobe koja je prijetnje uputila

 


Dana 23.05. oko 15:25 sati, na službeni telefonski broj Tužiteljstva BiH, zaprimljen je poziv sa telefonskog broja sa područja SR Njemačke od strane NN muške osobe, koja je uputila prijetnje da će baciti bombu i pobiti  sve u Tužiteljstvu BiH i VSTV BiH, te da će izvršiti napad na glavnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH, Gordanu Tadić - potvrdio je za medije Borisa Grubišić, glasnogovornik Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.
 

U saopštenju se dalje navodi: 


Djelatnik Tužiteljstva BiH koji je zaprimio poziv, o svemu je informirao Ured glavnog tužitelja i dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH.

 
Nakon zaprimanja informacije, dežurni tužitelj kontaktirao je dežurnog operativca u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu-SIPA, te je naređeno da se izvrše provjere i identifikacija telefonskog broja sa kojeg su upućene prijetnje i osobe koja je prijetnje uputila.

 
Istražne radnje se žurno nastavljaju - kaže se na kraji saopštenja Tužilaštva BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGHAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još