OPET OKRŠAJ U BH. PREDSJEDNIŠTVU

Dodik: Eto mu njegova tužba, završili smo i personalno i politički! Komšić: Neka smiri nerve, bolje je za njega!

Front22.05.19, 14:19h

Dodik: Eto mu njegova tužba, završili smo i personalno i politički! Komšić: Neka smiri nerve, bolje je za njega!
Kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH pojasnio, dosad je imao mnogo prijava i raznih prijetnji. Komšićev potez ocjenjuje ''političkom igrom''... Željko Komšić ubrzo mu je odgovorio, poručivši da "Dodik ima pravo da se ljuti, ali..."

 

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je danas u razgovoru za N1 da je sa svojim kolegom iz ove institucije Željkom Komšićem, završio ''personalno i politički''.

 

Podsjećamo, Komšić je podnio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog njegovih izjava na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske Republike Srpske.


Dodik odgovara: Komšić i ja smo završili!

 

- Tužio je, vidjećemo šta će biti, tužio je i prošli put - kazao je Dodik za N1.


Kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH potom pojasnio, dosad je imao mnogo prijava i raznih prijetnji. Komšićev potez ocjenjuje ''političkom igrom''.


- Ko drži još ozbiljno do Željka Komšića, pustite kraju. Sto prijava sam imao dosad, stalno mi prijete nečim, prije dvije godine su mi htjeli pretresati kuću i uzimati stvari. Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili. Pošto smo dio jednog istog tijela, pokušao bih da shvatim o čemu se radi, ali on se odlučio za takvu stvar. On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, personalno smo završili, politički nemamo šta da radimo. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu da biram članove Predsjedništva - pojasnio je Dodik gostujući na N1.

 

Željko Komšić ubrzo mu je odgovorio, poručivši da "Dodik ima pravo da se ljuti, ali...".


- Gospodin Dodik nastoji, i to vrlo nepristojno i nasilno, da se nametne kao arbitar u stvarima koje se tiču pravosuđa Bosne i Hercegovine, prvo u slučaju gospođe Jukić pa evo i u slučaju gospodina Tegeltije. To je nedopustivo. Ne može član Predsjedništva sebi dopuštati da on presuđuje shodno svojim političkim stavovima. Što se tiče krivične prijave, Dodik ima pravo da se ljuti, ali prevashodno na sebe. Ja ga nisam podstrekivao da radi i govori to što je radio i govorio. Preporučio bih mu da smiri nerve, to je bolje i za njega, i za one koje predstavlja - rekao je Komšić za N1.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 83

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još