PREMIJERA U SEPTEMBRU 2019.

'Mala škola glume Kamernog teatra 55' u Srebrenici priprema predstavu 'Petar pan'

Kultura22.05.19, 13:34h

'Mala škola glume Kamernog teatra 55' u Srebrenici priprema predstavu 'Petar pan'
Premijera predstave predviđena je za septembar 2019. što će svima u ekipi biti dovoljno vremena da ovaj bezvremeni dječji klasik postave na scenu, i da, kako su i obećali na samom početku projekta, to bude spektakl

 

Jučer je u srebreničkom Kulturnom centru zvanično počeo rad na predstavi „Petar Pan“, koja je nastala kao završni dio projekta „Mala škola glume Kamernog teatra 55 u Srebrenici“.


Na prvoj čitaćoj probi, pored reditelja Gorana Damjanca, bili su prisutni i skoro svi mali glumci, kao i Adisa Vatreš Selimović, kostimografkinja i scenografkinja, Vedran Fajković, dramaturg, te Mediha Smajić, direktorica Kulturnog centra Srebrenica i koordinator projekta za Srebrenicu te Mirza Muzurović, producent predstave ispred Kamernog teatra 55.


- Sada počinje onaj lijepi i veseli dio rada - rekao je Damjanac okupljenoj djeci, i s time započeo ulazak u svijet zemlje Nedođije, nestašnih Izgubljenih dječaka, nepopravljivog Petra Pana i strašnog Kapetana Kuke.


Premijera predstave predviđena je za septembar 2019. što će svima u ekipi biti dovoljno vremena da ovaj bezvremeni dječji klasik postave na scenu, i da, kako su i obećali na samom početku projekta, to bude spektakl.


Ako je suditi po entuzijazmu svih uključenih u projekt, od djece – polaznika Male škole glume, kreativnog dijela tima, te do svih onih koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekt, to obećanje će biti ne samo ispunjeno, već i premašeno.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!