Prebrojani glasovi

Peđa Kojović ostaje na čelu Naše stranke, a ovo su novi potpredsjednici

Front18.05.19, 19:29h

Peđa Kojović ostaje na čelu Naše stranke, a ovo su novi potpredsjednici
Delegati su usvojili i Programsku izjavu 2019., te izglasali rezoluciju kojom se traži implementacija odluke Ustavnog suda i održavanje lokalnih izbora u Mostaru iduće godine, a zatim su svoja izlaganja delegatima na Kongresu iznijeli kandidati za potpredsjednike i predsjednika stranke

 

Završen je Četvrti izvještajno-izborni kongres Naše stranke. Učešće na kongresu je uzeo 151 delegat a bio je prisutan i veliki broj gostiju među kojima je bio i Hans van Baalen, predsjednik evropske liberalne ALDE partije, saopštili su iz Naše stranke.

 

- Na Kongresu je u znak zahvalnosti za nesebičnu podršku radu Naše stranke uručeno priznanje generalnoj sekretarici Centerpartiet International Foundation Catherine Isaksson, koja je proglašena počasnom članicom Naše stranke - navodi se u saopštenju.

 

Delegati su usvojili i Programsku izjavu 2019., te izglasali rezoluciju kojom se traži implementacija odluke Ustavnog suda i održavanje lokalnih izbora u Mostaru iduće godine, a zatim su svoja izlaganja delegatima na Kongresu iznijeli kandidati za potpredsjednike i predsjednika stranke.

 

- Nakon glasanja i prebrojavanja glasova saopšteni su preliminarni rezultati prema kojima su novi potpredsjednici Naše stranke Irma Baralija, Mirsad Čamdžić i Srđan Mandić a delegati su odlučili da će na čelu stranke i u iduće četiri godine ostati dosadašnji predsjednik Predrag Kojović - saopšteno je iz Naše stranke.

 

Kojović je osvojio 90, dok je njegov protukandidat Damir Marjanović 59 glasova. 

 

Kojović je kazao Feni da ih očekuje mnogo posla, jer su postavili visoke ciljeve. Istakao je da im je glavni cilj da Naša stranka i Bh. blok preuzme vlast do 2020. godine u cijeloj zemlji. 

 

- To je vrlo teška misija, ali mi to možemo uraditi - zaključio je. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još