u toku zasjedanje glavnog odbora sdp-a

Nikšić: Ne može se dopustiti da pojedini članovi sjede na dvije stolice

Front18.05.19, 14:13h

Nikšić: Ne može se dopustiti da pojedini članovi sjede na dvije stolice
Najavio je da će Glavni odbor razmatrati i novonastalu situaciju kada je u pitanju formiranja Socijaldemokratskog pokreta i činjenica da su neki od članova SDP-a prisustvovali formiranju tog, za SDP, novog političkog subjekta

 

Zasjedanje Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine počelo je danas u Sarajevu, a pred članovima su izmjene Statuta te finansijski izvještaj za prošlu i plan za ovu godinu. 

 

Na dnevnom redu su i pripreme za predstojeći sedmi Kongres stranke zakazan za 8. juna na kojem će se birati predsjednik stranke te priprema kongresnih dokumenata, potvrdio je novinarima uoči sjednice predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. 

 

Najavio je da će Glavni odbor razmatrati i novonastalu situaciju kada je u pitanju formiranja Socijaldemokratskog pokreta i činjenica da su neki od članova SDP-a prisustvovali formiranju tog, za SDP, novog političkog subjekta. 

 

-Predsjedništvo SDPBiH razmatralo je situaciju prvo oko Socijaldemokratskog pokreta, a potom i SPD (Socijalna pravda i demokratija) i što se nas tiče to je formiranje novog političkog subjekta te svi oni članovi rukovodstva SDP-a koji su u Inicijativnom odboru i koji su radili na osnivanju tog pokreta "sjede na dvije stolice" - pojasnio je Nikšić. 

 

Istaknuo je da takvo nešto ne može dopustiti niti jedna politička partija, odnosno ne može ni jedna partija dopustiti da ima članove rukovodstva koji su u dvije političke stranke. 

 

Kazao je i da mu je žao svakog člana SDP-a, ali podvlači da oni nisu upoznali Predsjedništvo SDP-a ni predsjednika stranke da su čak i od potpredsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića tražili podršku za tu inicijativu zbog čega je to, kaže Nikšića "rad iza leđa".

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!