predstavit će se u okviru 'noći muzeja'

Muzej Sarajeva je dobio svoju maskotu – Puhka Puhića: Dođite i slikajte se s njim

Kultura17.05.19, 19:29h

Muzej Sarajeva je dobio svoju maskotu – Puhka Puhića: Dođite i slikajte se s njim
Djeci ćemo dijeliti i slikovnicu “Ja volim Muzej Sarajeva” u kojoj je glavni akter naš Puhko koji dobro poznaje sve skrivene kutke svake naše muzejske kuće i ništa mu od vrijednosti ne može promaći

 

Muzej Sarajeva je dobio svoju maskotu – Puhka Puhića, vječitog tragača za starinama, koji će na atraktivan i zanimljiv način otkriti čari svake muzejske kuće i postavke, najmlađim posjetiteljima Muzeja. 

 

- Prvo njegovo predstavljanje u javnosti je sutra u okviru manifestacije “Noć Muzeja” kada će Puhko izvirivati iz okvira za slikanje naših posjetitelja koji će od 18.00 do 24.00 sata potpuno besplatno moći razgledati stalne postavke u Muzeju Jevreja, Svrzinoj kući, Despića kući, Muzeju Sarajevo 1878-1918 i Brusa bezistanu - saopćeno je iz Muzeja Sarajeva.  

 

Svi posjetitelji će se moći slikati u specijalnom okviru s logom Muzeja i dijelit na društvenim mrežama. 

 

- Veseli Puhko vas poziva da dođete u Muzej i da i njega ovjekovječite kroz fotografiranje u nekom od naših prostora i da imate uspomenu kojoj vrijeme ne može ništa. Djeci ćemo dijeliti i slikovnicu “Ja volim Muzej Sarajeva” u kojoj je glavni akter naš Puhko koji dobro poznaje sve skrivene kutke svake naše muzejske kuće i ništa mu od vrijednosti ne može promaći. On je čuvar muzejskoga blaga - poričili su JU Muzej Sarajeva.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!