Nestabilno vrijeme u BiH

Mali predah za vikend, a onda kiša do kraja mjeseca: Šta prognozira meteorolog Željko Majstorović

Hronika16.05.19, 18:05h

Mali predah za vikend, a onda kiša do kraja mjeseca: Šta prognozira meteorolog Željko Majstorović
On je za N1 komentarisao i prognoze meteorologa amatera Nedima Sladića koji je prvi najavio obilnije padavine i poplave do kojih je u BiH došlo u proteklih nekoliko dana

 

Meteorolog Željko Majstorović kazao je danas za N1 da se u narednih nekoliko dana očekuje kišovito vrijeme.

 

Prema njegovim riječima, većih promjena neće biti do kraja maja u Bosni i Hercegovini. On je za N1 komentarisao i prognoze meteorologa amatera Nedima Sladića koji je prvi najavio obilnije padavine i poplave do kojih je u BiH došlo u proteklih nekoliko dana.

 

''Nedim Sladić je moj prijatelj i učenik. Činjenica je da treba da završi fakultet, tek je počeo da studira. On planira da eventualno ako dobije stipendiju da studira meteorologiju. Bio je u pravu, bez daljnjeg. On je dobar mladić i jako je motivisan, jako je motivisan da to radi, voli to i očigledno mu ide od ruke'', dodao je Majstorović.

 

Prognoza za naredni period...

 

''Vikend će biti promjenjiv, ali je vjerovatnoća padavina vrlo mala. Biće upotrebljiv što se tiče vanjskih radova i izleta. U odnosu na prethodne dane jedno lijepo vrijeme. Ponedjeljak isto. A od utorka opet padavine. Povremene padavine do kraja maja. Za klimatologe počinje klimatološko ljeto upravo 1. juna, ali i taj početak ljeta će proći u promjenjivom vremenu'', poručio je gost N1.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!