Kakva li ga sudbina čeka

Ovo je jedini član Predsjedništva SBB koji je glasao protiv koalicije sa SDA: 'Bilo je 20 naprema jedan...'

Front16.05.19, 15:46h

Ovo je jedini član Predsjedništva SBB koji je glasao protiv koalicije sa SDA: 'Bilo je 20 naprema jedan...'
Ono što mi je posebno bitno da se ničim apsolutno ne smije dovesti u pitanje opstojnost Vlade KS. To je je jedno strateško pitanje, rekao je Arnaut

 

Predsjedništvo SBB-a danas je donijelo odluku i prihvatilo poziv SDA da bude dio vlasti na državnom i federalnom nivou.

 

Potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović - Arapović je rekla da su sloga i partnerstvo ono što SBB bira u ovom trenutku, potvrđujući tako da će ova stranka učestvovati u vlasti. Upitana da li će lider ove stranke Fahrudin Radončić biti ministar bezbjednosti u Vijeću ministara, Arapović je navela da odluka nije donesena i da će SBB u narednom periodu odlučiti koga će delegirati u Vijeće ministara.

 

Na pitanje da li je bilo govora o kantonalnim vladama, ona je navela da SBB ostaje pri tome da su kantonalne vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Kantona Sarajevo.

 

Međutim, kako je potvrđeno za N1, protiv koalicije sa SDA glasao je Damir Arnaut, jedan od članova Predsjedništva SBB-a Damir Arnaut. Ovu informaciju potvrdio je za N1.

 

damir-arnaut

 

"Ja sam razloge temeljito obrazložio u više navrata protiv koalicije sa SDA i uradio sam to ponovo danas na sjednici Predsjedništva. Bilo je glasanje 20 na prema jedan, ja sam bio protiv te koalicije. Ono što mi je posebno bitno da se ničim apsolutno ne smije dovesti u pitanje opstojnost Vlade KS. To je je jedno strateško pitanje, ne samo zato što je ova Vlada objektivno uradila u ovih pet, šest mjeseci, puno više nego ijedna vlada na državnom ili entitetskom nivou od Dejtona do danas, već i zato što je to strateško pitanje koje ima implikacije za cijelu državu", kazao je Arnaut za N1.

 

Na pitanje da li je bilo govora o kantonalnim vladama, potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović - Arapović je navela da SBB ostaje pri tome da su kantonalne vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Kantona Sarajevo.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još