zastupnica naše stranke predlaže

Sabina Ćudić uputila inicjiativu: Evo gdje bi trebalo udaljiti kladionice

Front16.05.19, 12:47h

Sabina Ćudić uputila inicjiativu: Evo gdje bi trebalo udaljiti kladionice
Igre na sreću koje se organizuju u kladionicama najčešće počinju igrati maloljetne osobe, iako im član 5. ovog zakona to ne dozvoljava

 

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH, na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma uputila je inicijativu za dopunu Zakona o igrama na sreću.

 

Ukoliko njena inicijativa bude usvojena, minimalna, zakonski propisana udaljenost kladionica od osnovnih i srednjih škola te vjerskih objekata iznosit će sto metara.

 

“S obzirom na to da se u članu 59. Zakona o igrama na sreću definiše minimalna udaljenost kazina od škola i vjerskih objekata, ne vidim razlog zbog čega ista odredba ne treba da vrijedi za kladionice. Maloljetnim licima je jednako zabranjeno zaprimanje uplata i učestvovanje u svim igrama na sreću u kazinima, kladionicama i automat klubovima. Zašto onda ista pravila o udaljenosti od škola i vjerskih objekata ne bi vrijedila i za kladionice? Igre na sreću koje se organizuju u kladionicama najčešće počinju igrati maloljetne osobe, iako im član 5. ovog zakona to ne dozvoljava. Njihovo igranje počinje iz zabave i radoznalosti, nakon nastave ili za vrijeme velikog odmora, a nakon određenog vremena prelazi u ovisnost, na šta su nas upozorili i direktori osnovnih škola koje se već bore s ovim problemom”, navela je u obrazloženju svoje inicijative Ćudić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još