Velike štete

U Prijedoru poplavljeno oko 400 kuća, a zaplavljeno 1350, stvoreno šest klizišta, porušen most...

Hronika16.05.19, 07:57h

U Prijedoru poplavljeno oko 400 kuća, a zaplavljeno 1350, stvoreno šest klizišta, porušen most...
Rukovodilac "Elektrodistribucije Prijedor" Dalibor Pavić rekao je da 104 domaćinstva u naselju Raškovac od juče ujutro nema struju zbog toga što je poplavljena trafostanica

 

U poplavama na području Prijedora zaplavljeno je 1.350 domaćinstava, poplavljeno oko 400 kuća, stvoreno šest klizišta i porušen pješački most preko rijeke Sane u Donjoj Dragotinji, izjavio je sinoć gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

 

"Oštećenja na ostalim infrastukturnim objektima biće naknadno utvrđena", rekao je Đaković novinarima nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, prenosi Srna.

 

On je naveo da je vodostaj Sane sinoć 446 centimetara ili za 50 centimetara manje nego preksinoć, ali da je Štab na sinoćnjoj sjednici donio odluku da vanredna situacija, koja se proglašava na koti od 460 centimetara, ostane i dalje na snazi kako bi što efikasnije bio očišćen teren nakon povlačenja vode.

 

Rukovodilac "Elektrodistribucije Prijedor" Dalibor Pavić rekao je da 104 domaćinstva u naselju Raškovac od juče ujutro nema struju zbog toga što je poplavljena trafostanica, a da je, izuzev toga, snabdijevanje električnom energijom na području grada Prijedora uredno.

 

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Nebojša Miljuš najavio je da će vatrogasci danas pokušati da ispumpaju vodu iz te trafostanice kako bi domaćinstva dobila struju, ali je napomenuo da je riječ o velikoj količini vode.

 

Šef Odsjeka za civilnu zaštitu Dušan Vranješ rekao je da se tokom noći očekuje dalji pad vodostaja i da su počele pripreme za sanaciju terena, popravku infrastrukture i sanitarno-higijenske mjere.

 

Direktor prijedorskog "Vodovoda" Vlado Reljić ponovio je da je voda higijenski ispravna, da se redovno vrše analize u laboratorijama ovog preduzeća i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i da ne treba stanovništvo da nasjeda na glasine koje govore drugačije od zvaničnih organa.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!