poznatiji kao hastahana

Park 'Marijin dvor – Crni vrh' od sada nosi ime profesora doktora Nijaza Durakovića, a ima i još promjena

Hronika14.05.19, 18:04h

Park 'Marijin dvor – Crni vrh' od sada nosi ime profesora doktora Nijaza Durakovića, a ima i još promjena
Izvještaj o radu Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida za period od 01.01. do 31.12.2018.godine, kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju za isti period nije usvojen


Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su na današnjoj sjednici usvojili Prijedlog odluke da park “Marijin dvor – Crni vrh”, poznatiji kao Hastahana od sada nosi ime profesora doktora Nijaza Durakovića.

 

Također, trg koji se nalazi u Hrasnici na području Općine Ilidža, između ulica Šehitluci od broja 11 do broja 23 i ulice Put Famosa od broja 23 do broja 29 nosit će naziv “Trg Hrasničkog bataljona”, a Trg Oslobođenja – Centar ispred Pozorišta mladih zvat će se Trg kulture – Jurislav Korenić.


Izvještaj o radu Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida za period od 01.01. do 31.12.2018.godine, kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju za isti period nije usvojen, kao ni Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja za 2018.godinu.


Prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan Fonda KS za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida za 2019. godinu, o davanju saglasnosti na Pravila Javne ustanove “Fond Memorijala KS”, o davanju saglasnosti na Program rada Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe za 2019.godinu, o davanju saglasnosti na Finansijski plan prihoda i rashoda za 2019.godinu Fonda KS za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe za 2019.godinu, o davanju saglasnosti na Finansijski plan prihoda i rashoda, te na Program rada Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo za 2019.godinu dobili su podršku zastupnika.


Skupština je prihvatila mišljenje Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo na Nacrt Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica.


Izvještaj o radu Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata “IKRE” sa izvještajem o finansijskom poslovanju za 2018.godinu nije usvojen, dok je Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom “IKRE” za 2019.godinu dobio podršku zastupnika.


Nastavak sjednice Skupštine Kantona Sarajevo održat će se sutra 15.maja sa početkom u 11:00 sati.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!