konaković pojasnio šta to tačno olakšava

Usvojen Nacrt poslovnika Skupštine KS koji omogućava smjenu predsjedavajućeg

Front14.05.19, 15:38h

Usvojen Nacrt poslovnika Skupštine KS koji omogućava smjenu predsjedavajućeg
Predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković (Narod i pravda) kazao je da Poslovnik do sada nije davao mogućnost smjene predsjedavajućeg

 

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas su usvojili Nacrt poslovnika Skupštine kojim se, između ostalog, omogućava smjena predsjedavajućeg tog zakonodavnog tijela, što  do sada nije bilo moguće. 

 

Predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković (Narod i pravda) kazao je da Poslovnik do sada nije davao mogućnost smjene predsjedavajućeg. 

 

- Na ovaj način se olakšava Klubu Bošnjaka da delegiraju smjenu predsjedavajućeg, jer je to demokratija. Potrebna je natpolovična volja zastupnika u Skupštini za taj potez, a polovična u Klubu - pojasnio je Konaković. 

 

Istakao je da se Nacrtom smanjuje i mogućnost zloupotrebe govornice te da će sjednice Skupštine biti mnogo brže i funkcionalnije. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još