'Hakuna Matata' – Od puta po Africi do osmog kontinenta

Predavanje profesora geografije iz Zagreba Dejana Nemčića sutra na PMF-u

Hronika13.05.19, 14:59h

Predavanje profesora geografije iz Zagreba Dejana Nemčića sutra na PMF-u
Začetnik je projekta "Uživo sa svih kontinenata" gdje učenici osnovnih škola na satovima geografije upoznaju svijet uživo, a na način da putem skype poziva kolege iz drugih zemalja

 

Predavanje profesora geografije iz Zagreba Dejana Nemčića bit će održano sutra na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak. 

 

Profesor Nemčić veliki je i humanitarac i dobitnik je nagrada Ponos Hrvatske za 2016. godinu, nagrade Učitelj heroj i Bolja Hrvatska za 2017. godinu. 

 

Začetnik je projekta "Uživo sa svih kontinenata" gdje učenici osnovnih škola na satovima geografije upoznaju svijet uživo, a na način da putem skype poziva kolege iz drugih zemalja. 

 

plakat-hmatata-page-0001

 

Posljednje dvije godine ljeta provodi volontirajući u afričkim školama, te putem udruge "Možemo zajedno", prikuplja donacije za lijekove protiv malarije i za izgradnju nove škole u Africi za siromašnu djecu. 

 

Diljem Hrvatske drži motivacijske govore za mlade i predavanja o geografiji. Za Školsku knjigu priprema nove udžbenike  iz geografije u kojima se obrađuje tematika voda, te je predsjednik humanitarne udruge Možemo zajedno. 

 

Gost je i predavač u mnogim zemljama svijeta, od Amerike do Azije, saopćeno je iz HKD Napredak.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!