Konstituirajuća sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Čović: Zatražit ću da se odmah pristupi uspostavi Vijeća ministara BiH

Front13.05.19, 14:46h

Čović: Zatražit ću da se odmah pristupi uspostavi Vijeća ministara BiH
Kada je u pitanju podjela resora, Čović je dodao da je taj dio, što se njega tiče, definiran i da se o tome nema što više razgovarati

 

Na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH u ponedjeljak u Mostaru otvoreno je nekoliko aktualnih tema koje se odnose na daljnji tijek unutarstranačkih izbora, a koji se, po riječima predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, moraju završiti do 15. jula. 

 

Vezano za uspostavu vlasi na državnoj razini, Čović je kazao da je donesen zaključak da se u razgovoru s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom i liderom SDA Bakirom Izetbegovićem zatraži što žurnija uspostava Vijeća ministara u BiH. 

 

- Zaključili smo da sutra, u razgovoru s Izetbegovićem i Dodikom, zatražim, a to je definitivno stav HDZ-a BiH, da se odmah pristupi uspostavi Vijeća ministara u BiH sukladno razgovorima koje smo vodili i da tu prolongiranja više nema - izjavio je Čović nakon konstituirajući sjednice stranačkog predsjedništva. 

 

Po njegovim riječima, ako uskoro ne dobije legitimne predstavnike Bosni i Hercegovina vlasti može ući u "nesagledivu krizu" te će stoga HDZ BiH insistirati na što bržoj uspostavi vlast, primarno na razini Vijeća ministara BiH. 

 

Kada je u pitanju podjela resora, Čović je dodao da je taj dio, što se njega tiče, definiran i da se o tome nema što više razgovarati. 

 

Osvrnuo se i na predstojeće izbore u Republici Hrvatskoj za Europski parlament, najavivši da će sljedeće nedjelje predstavnici HDZ-a BiH biti u Zagrebu, gdje će se sastati s predstavnicima HDZ-a Hrvatske. 

 

- Izbori su za Europski parlament, ali smo dobili šansu da kao politički subjekt imamo čak uvjetno svog predstavnika jer je Željana Zovko i prijedlog HDZ-a BiH. Onda se moramo na drugačiji način i angažirati - istaknuo je Čović.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!