brojni problemi na putevima

Usporeno na bh. cestama, na više mjesta odroni i klizišta, a evo gdje je saobraćaj zaustavljen zbog izlijevanja vode

Hronika13.05.19, 13:17h

Usporeno na bh. cestama, na više mjesta odroni i klizišta, a evo gdje je saobraćaj zaustavljen zbog izlijevanja vode
Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku

 

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-403a Cazin-Gata, u mjestu Tržačka Raštela. Otežano je saobraćanje na magistralnim putevima M-4.2 Cazin-Velika Kladuša, u mjestu Ćoralići i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, kao i na regionalnom putu R-476 Čelinac-Dubrava Stara u mjestu Grabovac. 

 

Usporeno je saobraćanje u cijeloj BiH, posebno u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima. Apeluje se vozačima da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. 

 

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.  

 

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.  

 

U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

 

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, Teslić-Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina). 

 

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!