IZ SPD-a POJAŠNJAVAJU

Pojavila se lažna FB stranica Pokreta socijalne pravde i demokracije: Evo u čemu se razlikuje od prave...

Front12.05.19, 16:10h

Pojavila se lažna FB stranica Pokreta socijalne pravde i demokracije: Evo u čemu se razlikuje od prave...
Pokret nije nova politička organizacija već pokušaj objedinjavanja postojećih stranaka, organizacija civilnog društva i pojedinaca socijaldemokratske provenijencije, navodi se u saopštenju SPD-a koji potpisuje predsjedavajući Inicijativnog odbora Pokreta prof.dr. Ivo Komšić

 

U javnosti se pojavila lažna fb stranica kao reakcija na održani sastanak Inicijativnog odbora Pokreta socijalne pravde i demokracije, 9. maja 2019. godine, u Sarajevu. Cilj ove stranice, iza koje stoji za sada nepoznato lice (NN), je organizirana manipulacija s javnošću i sa samim Pokretom. Očekujemo da će identitet NN osobe koja stoji iza toga utvrditi istraga. 


Na bazi ovako pripremljenih laži već su se pojavile i pripremljene reakcije kojima se Pokret nastoji diskreditirati kao platforma za rušenje, a ne objedinjavanje ljevice.


Želimo još jednom istaknuti da Pokret nije nova politička organizacija već pokušaj objedinjavanja postojećih stranaka, organizacija civilnog društva i pojedinaca socijaldemokratske provenijencije, navodi se u saopštenju SPD-a koji potpisuje predsjedavajući Inicijativnog odbora Pokreta prof.dr. Ivo Komšić.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!