VIDEO/ SPECIJALNA PROJEKCIJA 9. MAJA

Film 'U potrazi za snom' Mladena Mitrovića u Veneciji za Dan Evrope

Kultura08.05.19, 13:36h

Film 'U potrazi za snom' Mladena Mitrovića u Veneciji za Dan Evrope
Film je univerzalna priča o zajedničkom životu, žrtvama i prijateljstvu koje prevazilazi sve granice i podjele. Sniman je više od pet godina, u 12 država, na četiri kontinenta


Nakon projekcije u Ujedinjenim Nacijama u Njujorku, dokumentarni film “U potrazi za snom” reditelja Mladena Mitrovića postigao je još jedan veliki uspjeh. U organizaciji grada Venecije i pod pokroviteljstvom UNESCO-a (Regionalne kancelarije za Evropu, Venecija) biće svečano prikazan za Dan Evrope, 9. maja.  


Uz grad Veneciju, suorganizatori događaja “Festa dell’Europa” su Europe Direct, Vijeće Evrope – Ured u Veneciji, Evropski parlament – Ured za informisanje u Italiji i Evropska komisija – Predstavništvo u Italiji.

 

mladen-mitrovic-u-potrazi-za-snom


Film je univerzalna priča o zajedničkom životu, žrtvama i prijateljstvu koje prevazilazi sve granice i podjele. Sniman je više od pet godina, u 12 država, na četiri kontinenta.


Tokom realizacije, film, je postao i dio projekata UN “Millennium Development Goals” i „Dijalog za budućnost“.  


Ukoliko još niste imali prilike da ga vidite, pogledajte u kratki odlomak iz filma...

 


Istog dana na Venecijanskom bijenalu bit će prikazana izložba velikog bh. umjetnika Safeta Zeca - ciklus "Zagrljaj", posvećem mladim sarajevskim žrtvama Bošku i Admiri. Izložba će biti svečano otvorena za italijansku javnost u prostorijama crkve "Santa Maria della Pieta".

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!