VIDEO/ SPEKTAKL U UZVRATNOM SUSRETU, BARCA BEZ FINALA

Messi i društvo bačeni na koljena, Liverpool sa nevjerovatnih 4:0 pregazio Barcelonu na Anfieldu!

Sport07.05.19, 22:54h

Messi i društvo bačeni na koljena, Liverpool sa nevjerovatnih 4:0 pregazio Barcelonu na Anfieldu!
Ko je mogao i pomisliti da će u uzvratnom susretu Barcelona primiti čak četiri gola i ostati bez finala Lige šampiona?! Liverpool je večeras priredio pravi spektakl...

 

U Liverpoolu je večeras odigrana revanš utakmica polufinala Lige prvaka između Liverpoola i Barcelone. 


U fantastičnoj atmosferi na Anfieldu domaćini su poveli već u sedmoj minuti susreta. Henderson je promiješao odbranu Barcelone, šutirao, Ter Stegen kratko odbio loptu, ali pravo na nogu Origija koji je donio vodstvo Liverpoolu.

 

Rezultat se nije promijenio do kraja prvog poluvremena, iako su oba tima imala nekoliko šansi, no lopta nije htjela u mrežu.

 

A onda na početku drugog poluvremena, u samo tri minute, hladan tuš za Barcelonu. Prvo je u  54. minuti, nakon greške Rakitića i Jordi Albe, Alexander-Arnold uzeo loptu i oštro centrirao u šesnaesterac, a s desetak metara snažno pucao Wijnaldum i probio Ter Stegena! 

 

Dvije minute kasnije Anfield je doslovno proključao... Shaqiri je centrirao s lijeve strane, a Wijnaldum sjajno odbio loptu glavom i opet pogodio pored nemoćnog Ter Stegena.Dva pogotka holandskog veznjaka samo desetak minuta nakon što je ušao u igru! Liverpool je poveo sa 3:0 i anulirao prednost Barcelone iz prvog susreta.

 

I kada se očekivalo da Barca krene na sve ili ništa, kako bi stigla do bar jednog pogotka koji bi joj otvorio vrata ka finalu, uslijedio je novi šok! U 79. minuti Alexander-Arnold ulovio je odbranu Barcelone na spavanju, iznenada je izveo korner i u petercu pronašao samog Origija, koji potpuno neometan zabija svoj drugi pogodak za nestvarnih 4:0... Kakav pacerski gol u polufinalu Lige prvaka, a Barcelona na koljenima!

 

Pogledajte golove...

 

 

  

LIVERPOOL: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Milner, Fabinho, Henderson - Shaqiri, Mane - Origi.

BARCELONA: Ter Stegen - Pique, Lenglet, Alba - Roberto, Rakitić, Busquets, Vidal - Suarez, Messi.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAQGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!