Identifikovan muškarac koji je uznemirio građane

Glumio da puca na džamiju kod Gradiške: Zaustavio vozilo, izlašao iz auta i pretvarao se da puca iz vatrenog oružja

Hronika07.05.19, 08:24h

Glumio da puca na džamiju kod Gradiške: Zaustavio vozilo, izlašao iz auta i pretvarao se da puca iz vatrenog oružja
U Policijskoj upravi Gradiška je rečeno da osuđuju svaki vid ispoljavanja netrpeljivosti, uvredljivih sadržaja i nasilničkog ponašanja, te pozivaju građane da se suzdrže od ovakvog ili sličnog ponašanja

 

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška nakon saznanja objavljenih na društenim mrežama koja su prenesena i u sredstvima javnog informisanja, a nisu prijavljena policiji, identifikovali su muškarca koji je prekjuče u večernjim satima ispred džamije u mjestu Obradovac, Gradiška, izazvao uznemirenost građana.

 

Kako piše Srna, u toku je rad na utvrđivanju prekršajne ili krivične odgovornosti, kao i eventualno drugih učesnika, a po utvrđivanju činjeničnog stanja biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje prema počiniocima.

 

U Policijskoj upravi Gradiška je rečeno da osuđuju svaki vid ispoljavanja netrpeljivosti, uvredljivih sadržaja i nasilničkog ponašanja, te pozivaju građane da se suzdrže od ovakvog ili sličnog ponašanja.

 

Na Facebook stranici "Dzemat Obradovac" i u medijima objavljen je video snimak sa nadzorne kamere na džamiji, a na kojem se vidi kako muškarac zaustavlja vozilo ispred ovog vjerskog objekta, izlazi iz auta i pretvara se da puca iz vatrenog oružja.

 

Ovaj potez izazvao je uznemirenost građana na društvenim mrežama, ali incident niko nije prijavio policiji. Snimak je ubrzo i obrisan.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još