Foto/ Napadalo nekoliko cm

Neuobičajen maj: Snijeg pao i na Blidinju

Hronika06.05.19, 20:17h

Neuobičajen maj: Snijeg pao i na Blidinju
Temperatura izmjerena u 18:30 sati na Blidinju bila je oko nule, a ujutro se može očekivati poledica jer je izvjesno da bi temperature mogle padati

 

Početak maja karakterističan je za skoro sve osim snijega, ipak, to nije spriječilo bijeli pokrivač da se spusti na blidinjske vrleti. 

 

Snijeg je danas padao u nekoliko navrata, ali se u dodiru s tlom topio s obzirom na to da su zadnjih dana na Blidinju bile intenzivnije kiše. Trenutno je između tri i četiri centimetra snijega na tlu. 

 

Temperatura izmjerena u 18:30 sati na Blidinju bila je oko nule, a ujutro se može očekivati poledica jer je izvjesno da bi temperature mogle padati. 

 

Snijeg u maju je na Blidinju neobičan, ali nije potpuno neočekivan, kazao je za Fenu jedan od stalnih stanovnika Risovca, obližnjeg blidinjskog naselja, dodavši kako snijeg na Blidinju nije padao samo u julu. 

 

- Na Blidinju uvijek možete očekivati snijeg, njega nikad nije bilo samo u sedmom mjesecu, a padao je doslovno u svim drugim mjesecima tijekom godine - ustvrdio je taj 55-godišnjak. 

 

Inače, zadnji veći snijeg zabijelio je Blidinje u martu, ali nije izazvao veće probleme.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!