FOTO&VIDEO/ Sastali se sa Erdoganom

Članovi Predsjedništva BiH u Turskoj dočekani uz vojne počasti, Dodik pozdravio sa 'merhaba asker'

Front02.05.19, 16:37h

Članovi Predsjedništva BiH u Turskoj dočekani uz vojne počasti, Dodik pozdravio sa 'merhaba asker'
U fokusu razgovora tokom posjete bit će revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji će, kako je novinarima u Sarajevu ranije potvrdio Džaferović, biti i potpisan

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, član Predsjedništva Šefik Džaferović i predstavnik člana PSBiH Željka Komšića sastankom sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom započeli su danas popodne zvaničnu posjetu Ankari.

 

Nakon ceremonije svečanog dočeka uz vojne počasti ispred Predsjedničke palače u Ankari, tokom koje je Dodik počasnu gardu pozdravio na turskom jeziku s „merhaba asker“, počeo je sastanak članova Predsjedništva BiH s Erdoganom, nakon čega će biti održan i sastanak delegacija Turske i BiH, prenosi Al Jazeera Balkans.

 

Kako navodi Anadolija, u fokusu razgovora tokom posjete bit će revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji će, kako je novinarima u Sarajevu ranije potvrdio Džaferović, biti i potpisan.


Džaferović je izrazio i očekivanje da će biti potpisan Protokol o izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo, na čemu u Predsjedništvu BiH i sa Republikom Turskom, kako je rekao, intenzivno rade.

 

Kako su za Anadoliju potvrdili diplomatski izvori, protokol koji se odnosi na izgradnju autoputa između Srbije i Bosne i Hercegovine, trebao bi doprinijeti dinamizaciji procesa u BiH kada je u pitanju izgradnja dijela puta kroz ovu zemlju.

 

Nakon sastanaka biće upriličeno potpisivanje međudržavnih sporazuma i protokola, te konferencija za medije, a potom i radna večera.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još