'Večernji list' tvrdi - počela čistka

Potpuno rasulo u SDP-u: Nikšić zbog Komšića smijenio Zorana Mikulića i raspustio kantonalni odbor stranke

Front30.04.19, 10:17h

Potpuno rasulo u SDP-u: Nikšić zbog Komšića smijenio Zorana Mikulića i raspustio kantonalni odbor stranke
Za očekivati je da će u SDP-u u HNK-u biti još potresa jer smjena Mikulića nije kraj nego početak čistke u ovoj političkoj organizaciji

 

Zoran Mikulić više nije predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a u HNK-u. Odluku o njegovoj smjeni i raspuštanju kantonalne organizacije ove stranke donijelo je nedavno Predsjedništvo SDP-a na sjednici, a u objašnjenju se navodi kako je razlog odluke činjenica da je Mikulić prihvatio mjesto savjetnika Željka Komšića te se na taj način priklonio drugoj stranci, piše Večernji list BiH.

 

Također, u dokumentu koji potpisuje Nermin Nikšić navedeno je kako već određeni dio vremena Mikulić nije sazivao sjednice KO-a SDP-a BiH HNK-a, čime je prekršio Statut stranke. Istodobno je uvedeno povjereništvo koje čine Aner Žuljević, Lana Prlić, Vesna Saradžić, Ismet Lulić, Mustafa Alikadić, Damir Šabanović i Ante Krešić. To će povjereništvo, u skladu s usvojenom odlukom, preuzeti sve aktivnosti organizacije do okončanja kongresa SDP-a i izbora novog rukovodstva te kantonalne organizacije. Na ovaj način samo se potvrdilo ono što se već znalo, a to je činjenica kako u SDP-u HNK-a vlada potpuno rasulo te kako su sukobi frakcija unutar te stranke sve jači i teško ih je bilo sakriti od javnosti.

 

Nakon što je otkriveno kako je Mikulić postao savjetnik Željka Komšića, postavilo se pitanje i je li on prešao u DF. On je prije nekoliko sedmica rekao kako se to nije dogodilo, ali nakon posljednjih događaja, izvori Večernjeg lista ponovno tvrde kako će Mikulić svoj politički angažman nastaviti u Komšičevoj stranci.

 

Za očekivati je da će u SDP-u u HNK-u biti još potresa jer smjena Mikulića nije kraj nego početak čistke u ovoj političkoj organizaciji, navodi Večernji list.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još