Očekuje se drugostepeni proces

Vrhovni sud FBiH: Ukinuta presuda Sanjinu Sefiću, odbijen nalaz vještaka odbrane da je vozio 65 km/h

Hronika26.04.19, 13:33h

Vrhovni sud FBiH: Ukinuta presuda Sanjinu Sefiću, odbijen nalaz vještaka odbrane da je vozio 65 km/h
Sefiću je određen dvomjesečni pritvor do izricanja drugostepene presude

 

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine rješenjem je usvojio žalbe Tužilastva i advokatice oštećenih, te je odbio žalbu Kerima Čelika, advokata odbrane Sanjina Sefića.

 

Žalbe su se odnosile na nalaz saobraćajnog vještaka (odbrane) Miloša Vujanića koji je odbijen (a u kojem se tvrdi da je Sanjin Sefić vozio brzinom od 65 km/h kada je automobilom udario Selmu Agić i Editu Malkoč), te će u drugostepenom procesu biti uvažen nalaz saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića.

 

Očekuje se održavanje drugostepenog procesa, a Sanjinu Sefiću je određen dvomjesečni pritvor do izricanja drugostepene presude. Informaciju je za N1 potvrdio Amir Agić, otac nastrade Selme Agić.

 

Podsjećamo, Tužilaštvo Federacije BiH predložilo je Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda, izrečena Sanjinu Sefiću i taj predmet vrati na ponovno suđenje, saopćeno je iz tog tužilaštva.

 

Sanjin Sefić je spomenutom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci, dok su Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, oslobođeni od optužbe da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!