Bivši američki potpredsjednik

Joe Biden objavio kandidaturu za demokratsku predsjedničku nominaciju

Front25.04.19, 13:52h

Joe Biden objavio kandidaturu za demokratsku predsjedničku nominaciju
Ako omogućimo Donaldu Trumpu osam godina u Bijeloj kući, on bi temeljno i zauvijek izmijenio karakter ove zemlje. I ja ne mogu samo stajati i posmatrati šta se dešava, izjavio je Biden

 

Bivši američki potpredsjednik Joe Biden u četvrtak je i zvanično ušao u nakrcanu arenu predsjedničkih kandidata Demokratske stranke, nadajući se da bi mu njegova popularnost među radničkom klasom i veze s predsjedničkim mandatima Baracka Obame mogli pomoći da prevaziđe pitanja oko njegovog mjesta u sve liberalnijoj današnjoj Demokratskoj stranci. 

 

On je učinio proklamaciju na snimku postavljenom na Twitteru, objavljujući: "Mi smo u bici za dušu ove zemlje". 

 

- Ako omogućimo Donaldu Trumpu osam godina u Bijeloj kući, on bi temeljno i zauvijek izmijenio karakter ove zemlje. I ja ne mogu samo stajati i posmatrati šta se dešava - izjavio je Biden u snimku. 

 

Današnja objava označava nezvanični kraj haotične rane faze predizbornih aktivnosti za američke predsjedničke izbore u 2020. godini. Trenutno je najmanje 20 demokratskih kandidata koji traže svoju šansu da poraze predsjednika Donalda Trumpa na izborima u narednoj godini. Nekoliko manje poznatih kandidata još bi se moglo pridružiti izbornoj utrci, prenosi Associated Press.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!