Nasilniku odbili vizu za Kanadu

Halidu Muslimoviću otkazana turneja zbog krivičnog postupka: Pretukao ljubavnicu zbog novca

Showbizz25.04.19, 10:29h

Halidu Muslimoviću otkazana turneja zbog krivičnog postupka: Pretukao ljubavnicu zbog novca
Ljubazna službenica iz Ambasade navodno mu je objasnila da oni moraju ispoštovati procedure i zakone svoje matične države, koji su u takvim slučajevima vrlo rigorozni

 

Halid Muslimović nije mogao dobiti vizu za Kanadu, gdje je planirao održati turneju. Kao razlog je navedeno da se protiv njega vodi krivični postupak zbog prebijanja Sonje Bašić.

 

Riječ je o ženi iz Australije s kojom je on bio u ljubavi nekoliko godina, a prije tačno godinu na putu za Banju Luku Muslimović ju je navodno zvjerski istukao, a ona ga je prijavila policiji i podnijela krivičnu prijavu zbog toga, piše Avaz.

 

- Halid se sa organizatorima dogovorio o svim detaljima turneje po Kanadi i trebalo je 20. aprila održati prvi koncert. Vizu je dobio i sve je teklo u najboljem redu, a onda se sve preokrenulo. Kontaktirali su ga iz Kanadske ambasade nekoliko dana prije zakazanog leta za Vankuver, gdje je trebao nastupiti 12. aprila, i rekli su mu da će njegova viza ipak biti poništena. Halid nije mogao vjetovati u to što je čuo, mislio je da se neko šali s njim - priča izvor Kurira blizak pjevaču.

 

Ljubazna službenica iz Ambasade navodno mu je objasnila da oni moraju ispoštovati procedure i zakone svoje matične države, koji su u takvim slučajevima vrlo rigorozni. 

 

- Rekla mu je da je anonimna osoba kontaktirala njihovo predstavništvo i predočila im da se protiv njega vodi krivični postupak za prebijanje žene u Bosni i Hercegovini. Oni su to odmah provjerili i utvrdili da je informacija tačna, nakon čega su odlučili da povuku odluku o dobivanju vize. Ne samo da je izgubio šansu zaraditi dobru svotu novca od te turneje nego će još morati vratitii kaparu koju je uzeo od organizatora koncerata. Osim Vankuvera, trebao je pjevati i u Vinipegu, Torontu, Edmontonu, Londonu i Hamiltonu. To je za njega veliki gubitak - priča izvor za Kurir.


Pjevač nije odgovarao na pozive. Također, ni Sonja Bašić nije bila dostupna na poznati broj telefona.

 

Podsjetimo, u avgustu prošle Sonja je u ispovijesti za Kurir ispričala da ju je Halid, s kojim je do tada bila tri godine u vezi, brutalno pretukao kada mu je zatražila da joj vrati 94.500 eura.

 

- Tokom vožnje ka Banjoj Luci upitala sam ga kad će mi dati 22.000 maraka. Poludio je, vozio je 150 na sat. Molila sam ga da zaustavi auto jer neću da poginem, imam djecu. Onda me je tri puta udario rukom preko usta, pa je zaustavio auto, izašao i došao do mojih vrata. Uhvatio me za kosu, izvukao i ja sam pala na zemlju. Udarila sam desnim kukom u kamen. Pitala sam ga: "Halide, zašto me udaraš", a on je onda počeo da me desnom rukom udara u vilicu - ispričala je tada Bašić.

 

Ovih dana na adresu Halida stižu samo loše vijesti. Osim odbijanja vize za Kanadu, pjevač će sada navodno morati platiti odštetu od 32.500 eura Elvinu Erku Elezoviću jer ga je prevario za objavljivanja kasete još devedesetih godina.

 

- Djelimično je usvojen tužbeni zahtjev i tuženi je obavezan da na ime materijalne štete isplati tužiocu na ime izrade mastera iznos od 20.000 eura, kao i na ime izgubljene odbiti, koja se ogleda u neovlaštenoj prodaji kaseta, iznos od 12.500 eura sa domicilnom kamatom počev od 27. februara 2008. godine - piše u odluci Apelacionog suda iz Kragujevca.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!