video/ potpuno ista mjera kao u srpskoj

Aljoša Čampara: Ako RS odustane od rezervnog sastava, i mi ćemo...

Front24.04.19, 15:58h

Aljoša Čampara: Ako RS odustane od rezervnog sastava, i mi ćemo...
Čampara je kazao da se radi o unapređenju aktivnog sastava, ali da je nastavljena procedura izmjene zakona za uvođenje rezervnog sastava

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman razgovarali su danas sa komandom Specijalne policijske jedinice FUP-a o popuni nedostajućih kadrova. 

 

- Prije svega radit ćemo na popuni u Specijalnoj jedinici, a nakon toga i u Jedinici za podršku, to će veoma brzo ići - kazao je Čampara tokom posjete. 

 

Također, istakao je da će sa nivoa Federalne vlade biti izdvojena dodatna sredstva za opremu, prvenstveno za nove kadrove. Poručio je da je oprema skupa i da su potrebna velika sredstva, ali da će to biti osigurano jer je u pitanju sigurnost. 

 

Čampara je kazao da se radi o unapređenju aktivnog sastava, ali da je nastavljena procedura izmjene zakona za uvođenje rezervnog sastava. 

 

- Potpuno ista mjera kao u RS-u. Naravno, ako oni zaustave taj proces u koji su krenuli, i mi ćemo odustati - rekao je Čampara. 

 

Naglasio je da je trenutni sastav Specijalne jedinice dobro opremljen i vrlo stručan, profesionalan i neovisan. Smatra da je to jedna od najboljih jedinica u BiH, i u regionu. 

 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!