Predsjednik Bošnjačkog pokreta smatra

Tokić: Slavišu Krunića ubila politika totalitarnog režima Milorada Dodika

Front23.04.19, 17:40h

Tokić: Slavišu Krunića ubila politika totalitarnog režima Milorada Dodika
On smatra da će, ukoliko međunarodne institucije zadužene za provedbu Mirovnog sporazuma i institucije države BiH ne spriječe dalju Dodikovu politiku diktature i srpskog neofašizma, stabilnost i mir u Evropi će biti ozbiljno ugroženi, s realnim pretpostavkama i oružanih sukoba

 

Predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić smatra da je bosanski orjentisanog biznismena Slavišu Krunića ubila politika totalitarnog režima Milorada Dodika, saopćeno je iz tog pokreta. 

 

- Ubistvo Slaviše Krunća, banjalučkog biznismena koji se politički suprotstavljao vladajućoj oligarhiji Milorada Dodika i njihovoj politici rušenja države BiH je kontinuitet sistematskog obračuna vladajućeg režima u manjem bh. entitetu sa svim političkim neistomišljenicima. 

 

Nakon protjerivanja ili onemogućavanja normalnog života nesrpskom stanovništvu o ovom dijelu BiH te kontinuiranoj politici srbizacije i pravoslavizacije u svim sferama života, uz otvoreno veličanje presuđenih ratnih zločinaca i njihovog djela genocida nad Bošnjacima, srpski neofašizam ulazi u posljednju fazu obračuna sa sunarodnjacima koji ne podržavaju logiku totalitarizma: jedan vođa, jedan narod jedna teritorija - izjavio je Tokić. 

 

On smatra da će, ukoliko međunarodne institucije zadužene za provedbu Mirovnog sporazuma i institucije države BiH ne spriječe dalju Dodikovu politiku diktature i srpskog neofašizma, stabilnost i mir u Evropi će biti ozbiljno ugroženi, s realnim pretpostavkama i oružanih sukoba.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još