kantonalni sud u sarajevu

Potvrđena optužnica protiv ovih imena zbog pljački i teških krađa na području KS

Hronika23.04.19, 14:25h

Potvrđena optužnica protiv ovih imena zbog pljački i teških krađa na području KS
Optuženi se terete se da su u proteklom periodu na području Kantona Sarajevo prijetnjom i upotrebom oružja izvršili više pljački nad uposlenicima u poslovnim objektima, kao i teških krađa u poslovne prostorije

 

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Edima Muhamedovića, Jusufa Jusića, Kemala Kape i Asmira Murtovića zbog krivičnih djela razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, pomoć u činitelju krivičnog djela i teške krađe.

 
Optuženi se terete se da su u proteklom periodu na području Kantona Sarajevo prijetnjom i upotrebom oružja izvršili više pljački nad uposlenicima u poslovnim objektima, kao i teških krađa u poslovne prostorije. 


 
Nakon potvrđivanja optužnice, Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za dva mjeseca svim optuženima. Pritvor može trajati do 18. juna ili do druge odluke suda, saopćeno je iz Tužilaštva KS. 

 

(FENA/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!