FOTO/ Bh. student optužen da je pripadnik organizacije FETO

Selmir Mašetović konačno stigao iz Turske u BiH: Dokle je stiglo suđenje za pridruživanje terorističkoj organizaciji?

Hronika23.04.19, 08:58h

Selmir Mašetović konačno stigao iz Turske u BiH: Dokle je stiglo suđenje za pridruživanje terorističkoj organizaciji?
Sve vrijeme dok je bio tamo maštao sam o tome da moj sin dođe kući, izjavio je otac

Selmir Mašetović, koji je kao student uhapšen u Turskoj u maju 2018. pod optužbom da je pripadnik pokreta Fethullaha Gullena koji turske vlasti smatraju terorističkom organizacijom, danas je stigao u BiH.

 

Ovu informaciju za "Avaz" je potvrdio otac Selmira Mašetovića. Naime, mladić je na aerodrom u Sarajevu sletio danas, te se s porodicom koja ga je dočekala na aerodoromu uputio prema rodnom Gradačcu.

 

  - Selmir je stigao je kući. Proces i dalje traje. Advokati na tom slučaju rade. Za ostalo vidjet ćemo. Sve vrijeme dok je bio tamo maštao sam o tome da moj sin dođe kući. Hvala Bogu ispunila mi se ta želja, on je došao. Morao je sačekati malo dok se to sve tamo obavilo. Najbitnije je da je dobro, zdrav i živ je stigao svojoj kući, sve ostalo će biti. Škola je završena. Sve ostalo ćemo srediti - kazao je Selmirov otac Husein Mašetović.

 

Podsjećamo, javnost u Bosni i Hercegovini u maju prošle godine uznemirila je informacija da je Selmir Mašetović, tadašnji student, uhapšen u Turskoj pod sumnjom da je aktivni učesnik organizacije FETO, koju vlasti u toj zemlji smatraju terorističkom. Sredinom juna pušten je iz pritvora, tako da će se braniti sa slobode, s tim da mu je sud odredio mjere zabrane koje podrazumijevaju da ne smije napuštati Tursku. Ovog mladića iz Gradačca raduje činjenica da su mu građani voljene zemlje pružali podršku kada mu je bilo najteže.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!