Stigla prognoza

U BiH narednih dana promjenljivo vrijeme, temperature će se penjati do 29 stepeni!

Hronika22.04.19, 11:03h

U BiH narednih dana promjenljivo vrijeme, temperature će se penjati do 29 stepeni!
U Bosni i Hercegovini će u petak, 26. aprila prijepodne biti pretežno sunčano. U drugoj polovini dana postepeno jače naoblačenje sa zapada koje će u subotu usloviti zahlađenje i kišu

 

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno. Prolazno jača kiša padat će u cijeloj zemlji u ranim jutarnjim satima.

 

Veći dio dana lokalno će biti slabija kiša. Nove padavine u poslijepodnevnim i večernjim satima, s tim što je jača kiša u Hercegovini. Vjetar će biti umjerene jačine, s jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 23 stepena.

 

U većem dijelu Bosne u srijedu, 24. aprila bit će umjerena naoblaka. Prijepodne bit će oblačno u Hercegovini i zapadu Bosne, a u poslijepodnevnim satima razvedravanje. U jutarnjim satima u Hercegovini će padati kiša. Puhat će vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 stepeni.

 

U Bosni i Hercegovini će u četvrtak, 25. aprila biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna između 23 i 28 stepeni.

 

U Bosni i Hercegovini će u petak, 26. aprila prijepodne biti pretežno sunčano. U drugoj polovini dana postepeno jače naoblačenje sa zapada koje će u subotu usloviti zahlađenje i kišu. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14. Najviša dnevna uglavnom između 24 i 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!