video/ akcija vlade kantona sarajevo u toku

Veliko čišćenje Sarajeva u toku: Forto i ministri se dobrano 'bacili' na zelene površine

Hronika20.04.19, 12:08h

Veliko čišćenje Sarajeva u toku: Forto i ministri se dobrano 'bacili' na zelene površine
U 11.00 sati čišćenju pojasa u okolini Osnovne škole „Meša Selimović“ pridružili su se premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministri u Vladi

 

Akcija Vlade Kantona Sarajevo „Vrijeme je da čistimo“ započela je danas, 20. 04. 2019.godine na brojnim lokacijama.


U 11.00 sati čišćenju pojasa u okolini Osnovne škole „Meša Selimović“ pridružili su se premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i  ministri u Vladi.

 

Kako to sve izgleda, pogledajte u videoprilogu:

 

 
 

Dio najvećeg tima koji je jutros na brojnim lokacijama počeo akciju Vlade Kantona Sarajevo nazvanu "Vrijeme je da čistimo" su i radnici preduzeće "Park", zajedno sa cjelokupnom raspoloživom mehanizacijom i alatom, kao i osobama angažiranim s evidencije Biroa za zapošljavanje. 

 

Poslovi koji će trajati cijeli dan osim prikupljanja smeća, košnje trave i uklanjanja samoniklog rastinja, podrazumijevaju i radove na uređenju cvjetnih gredica, površina na kojima se nalazi ukrasno grmlje, stabla i slično. 

 

Akcija velikog proljetnog čišćenja, koju koordinira i rukovodi Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS, u dijelu koji provodi preduzeće "Park" bit će nastavljena i narednih dana, odnosno do 22. juna i u tom periodu bit će očišćeno, uređeno, pokošeno, okopano i novim cvijećem ukrašeno tačno 80 lokacija u KS. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još