video/ gdje ovo ima?! kako je zastupnica izbjegla sučeljavanje

Ćosović - Hajdarević otkazala gostovanje na Face TV sa suludim izgovorom - Ne da mi muž! Bgm, nema šanse...

Hronika20.04.19, 08:31h

Ćosović - Hajdarević otkazala gostovanje na Face TV sa suludim izgovorom - Ne da mi muž! Bgm, nema šanse...
„Meni dečko da. I to ne samo da mi da, nego je rekao da treba da dođem i da se i na ovaj način borim za svoja prava. Ne znam je l' gospođi Samri ne da muž ili stranka" - prokomentarisao je Vjeko Kramer

 

Sinoćnji gost Centralnog dnevnika u programu FACE TV-a bio je poznati kuhar Vjeko Kramer. U studiju je trebala biti i Samra Ćosović Hajdarević, zastupnica u Skupštini KS, čija izjava da treba izolovati pripadnike LGBT populacije je izazvala burne i oprečne reakcije bh.javnosti.  Kako navode na Face TV, nije se pojavila u studiju jer joj „muž ne da“.

 

Inače, na svojoj zvaničnoj FB stranici, zastupnica je to obrazložila na sljedeći način:

 

Duhoviti Kramer je u studiju Face TV-a pak to prokomentarisao na svoj način.

 

„Meni dečko da. I to ne samo da mi da, nego je rekao da treba da dođem i da se i na ovaj način borim za svoja prava. Ne znam je l' gospođi Samri ne da muž ili stranka. Vjerovatno je PR stranke zabranio, a ne muž, jer ipak ona širi govor mržnje, a to nikome ne treba.“

 

„Ne mogu javne osobe iz politike na privatnim profilima na društvenim mrežama javno staviti statuse kojom pozivaju na linč neke grupacije koja čini 4-6% od ukupnog broja stanovnika. To je statistika,toliko nas je koji se rodimo kao homoseksualci, niko to nije birao. Žao mi je da gospođa Samra nije tu da iznese i ona svoje stavove, ali smatram da ne možeš biti u demokratskoj stranci, a zabranjivati bilo kome da izađe na ulicu i bori se za ono što bi trebalo da mu pripada“, stav je Kramera.

 

Pogledajte cijelu emisiju:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još