provjerite gdje neće biti prohodno

Parcijalna obustava saobraćaja povodom trke Heineken 0.0 5K Spring Run sutra u centru Sarajeva

Hronika19.04.19, 11:51h

Parcijalna obustava saobraćaja povodom trke Heineken 0.0 5K Spring Run sutra u centru Sarajeva
Povodom održavanja društveno odgovorne trke/šetnje “Heineken 0.0 5K Spring Run”, sutra, 20.04. od 9:00 do 11:00 doći će do parcijalne obustave saobraćaja

 

Heineken 0.0 5K Spring Run, kratka trka/šetnja društveno odgovornog karaktera održat će se sutra 20. aprila sa početkom ispred BBI centra te će tim povodom saobraćaj u centru grada biti parcijalno obustavljen od 9:00 do 11:00 sati. 

 

Povodom održavanja društveno odgovorne trke/šetnje “Heineken 0.0 5K Spring Run”, sutra, 20.04. od 9:00 do 11:00 doći će do parcijalne obustave saobraćaja na relaciji: Trg djece Sarajeva (BBI centar), Ulica Maršala Tita, Hiseta, Obala Kulina bana, Bentbaša, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, do BBI centra.

 

U trci će učestvovati 800 trkača iz BiH i regije, od čega će preko 150 trkača trčati i prodavati svoje kilometre kako bi doprinijeli edukaciji djece iz autističnog spektra u BiH. U okviru iste kampanje, pod nazivom „Trčim za nekoga sa autizmom“, organizovane od strane Udruženja Marathon Sarajevo i Udruženja EDUS, u 2017. i 2018. godini, prikupljeno je preko 60.000 KM u istu svrhu.

 

“Društveno odgovorni aspekt svih naših projekata nam je veoma važan i stoga se zahvaljujemo građanima na strpljenju i podršci projektu kojim doprinosimo poboljšanju BiH društva.  Koristimo priliku i da pozovemo sve građanke i građane da nam se pridruže u centru Sarajeva te svojim prisustvom, osmijesima i gromoglasnim aplauzom podrže 800 učesnika”, izjavila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!