širok izbor kulturnih aktivnosti i materijala

Otvorene nove prostorije Francuskog instituta u BiH u sarajevskoj ulici Tina Ujevića

Kultura18.04.19, 19:36h

Otvorene nove prostorije Francuskog instituta u BiH u sarajevskoj ulici Tina Ujevića
U prostorijama Instituta fotograf Milomir Kovačević Strašni priredio je izložbu koja će sutra zvanično biti otvorena

 

U sarajevskoj ulici Tina Ujevića na broju 18 večeras su otvorene nove prostorije Francuskog instituta gdje su na prigodnom druženju predstavnici bh. društva izrazili zadovoljstvo što im Institut u glavnom gradu BiH pruža ostvarivanje komunikacije na francuskom jeziku.   

 

Tom prilikom direktorica za kulturu i razvoj u Ministarstvu vanjskih poslova Francuske Laurence Auer istakla da su u cilju širenja francuskog jezika i kulture osmišljeni razni programi koje će se u ovoj godini realizirati u Institutu. 

 

- Drago mi je što je tome podršku pružila i ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić - dodala je Auer. 

 

Prisutne goste pozdravili su i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić, te pomoćnik ministra za multilateralne odnose Almir Šahović. Uvjereni su da će se realizacijom aktivnosti u novoj zgradi još više ojačati veza između Francuske i Bosne i Hercegovine. 

 

U prostorijama Instituta fotograf Milomir Kovačević Strašni priredio je izložbu koja će sutra zvanično biti otvorena. 

 

Na druženju su predstavnici Instituta ukazali da su građanima na raspolaganju kursevi francuskog jezika koji su sada dostupni i za djecu uzrasta od tri do šest godina. Studentima su omogućene radionice, u okviru kojih se mogu pripremiti za odlazak u Francusku. 

 

Godišnjom članarinom od 15 KM građani također mogu ostvariti pristup materijalima u bibliotekama, kulturteci, kao i numeričkoj biblioteci gdje ima više od 125.000 dokumenata među kojima su časopisi, stripovi, knjige, video zapisi, edukativne igrice, te akademski članci. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!