SDA je baš široke ruke

Čampara: DF će dobiti ministarstvo u Vijeću ministara

Front18.04.19, 09:17h

Čampara: DF će dobiti ministarstvo u Vijeću ministara
Nismo raspravljali na organima stranke, ni sa DF-om. Sa SBB-om nije potpisan sporazum. Mi imamo potpisan sporazum s DF-om i zastupnicima Nezavisnog bloka. DF će dobiti ministarstvo u Vijeću ministara, ponovio je Aljoša Čampara

 

Aljoša Čampara, član Predsjedništva Stranke demokratske i akcije i ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, kazao je danas za N1 da će Demokratska fronta u novom sazivu Vijeća ministara dobiti jedno ministarstvo.

 

On u razgovoru s Ivanom Crnogorac nije govorio o kojem konkretno ministarstvu se radi, ali je rekao da SDA i DF imaju potpisan sporazum i da će DF dobiti ministarstvo.

 

''Što se tiče DF-a, postoji sporazum delegacija SDA i DF, sporazum o zajedničkoj saradnji na svim nivoima. Postoji taj sporazum, neupitan je i on će se realizirati. Stojimo na tom stanovištu, DF je naš partner i nama je drago zbog toga. Konkretno će se realizovati kroz parlamentarnu većinu, i kroz Vijeće ministara. Mi imamo potpisan sporazum s bivšim zastupnicima Nezavisnog bloka. Predsjednik Izetbegović je pozvao i druge stranke, samim tim i SBB da se priključe jednom patriotskom bloku koji će biti zajedno i koji će učestvovati u vlasti i koji će na neki način pokušati se suprotstaviti ovim nekim nasrtajima na državu Bosnu i Hercegovinu'', rekao je Čampara za N1.

 

Kako će i DF i SBB dobiti ministarstvo?

 

''I DF će dobiti ministarstvo. Nismo raspravljali na organima stranke, ni sa DF-om. Sa SBB-om nije potpisan sporazum. Mi imamo potpisan sporazum s DF-om i zastupnicima Nezavisnog bloka. DF će dobiti ministarstvo u Vijeću ministara'', ponovio je on.

 

Govoreći o aktivaciji MAP-a kao uvjetu za formiranje novog saziva Vijeća ministara, Čampara je rekao da SDA samo traži da se provede ono što je propisano zakonima.

 

''Naš prioritet je aktivacija MAP-a. Tražimo da se izvrši aktivacija i da se provede ono što je propisano Ustavom i zakonima. Tražimo da se provede ono što je potpisano'', poručio je funkcioner SDA.

 

Nakon pregovora o formiranju Vijeća ministara, slijede pregovori o novom sazivu Vlade Federacije.

 

''SDA će pristati samo na ono što znači da moramo provesti presude Ustavnog suda i Suda u Strazburu. Nema nikakvog nametanja i rješenja koja odgovaraju jednoj stanci. SDA neće pristati na to. Ovo je zemlja svih njenih građana i naroda. Tako treba da se ponašamo, tako su i građani ove zemlje glasali. Što se tiče Vlade FBiH, tu je malo komplikovanije'', najavio je ministar Čampara.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još