Oglasio se i lider SNSD-a

Dodik: Nije postignut dogovor, ko je to rek‘o? Izetbegović je rekao da će Radončić biti ministar sigurnosti

Front17.04.19, 18:00h

Dodik: Nije postignut dogovor, ko je to rek‘o? Izetbegović je rekao da će Radončić biti ministar sigurnosti
Dodik je odgovarajući na pitanje da li je tokom sastanka spomenut DF kazao da nije, ali da jeste Radončić kao ministar sigurnosti

 

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Vijeća ministara BiH kazao je danas medijima da još uvijek ništa nije dogovoreno, te da on ne pristaje ni na kakvo uslovljavanje, piše Patria.

 

- Vijeće ministara je iznad svih pitanja u BiH. Iz EU su nam rekli da ako formiramo sve nivoe vlasti možemo dobiti mišljenje i to je bitnije od MAP-a. Gospodin Izetbegović je potegao pitanje MAP-a, ali sam rekao da nema uslovljavanja - kazao je Dodik dodavši da o tome nema saglasnosti i neće je biti. 

 

- Nema ovdje uslova. Nismo spremni ni na jedan uslov. Ja i Čović smo potpisali raniju izjavu, on nije. Danas smo raspravljali oko raspodjele resora. Izetbegović je tražio da se na neki sumnjiv način aktivira MAP,  tako da bi sadašnja ministrica dala saglasnost bez stava Vijeća ministara. To je jedna apsolutno opasna putanja. Sam Izetbegović je tražio da ima ministra odbrane, pa je li to onda način kako će odlučivati - rekao je Dodik dodavši da ako neko unilateralno krene da rješava spoljno-političke probleme onda je taj neko spreman i da izazove krizu u ovoj zemlji.

 

On je istakao da su kao SNSD prihvatili tri ministarstva u Vijeću ministara te da će jedan od kandidata biti iz reda Ostalih i da ima dobrih kadrova. 

 

Dodik je kazao da je SDA dobila Ministarstvo sigurnosti te da je Izetbegović kazao da će ministar biti Fahrudin Radončić

 

Predsjednik SNSD-a je kazao da on nije došao "da rješava Izetbegovićeve probleme" te da se šalje loša poruka jer se vlast ne formira.

 

- Zajednička je odgovornost, ali meni je žao što smo dali obećanje u Briselu, i ostalo je da se riješi pitanje vlasti - kazao je Dodik. 

 

On je istakao da Izetbegović ne može birati SNSD-ove kandidate.

 

Na pitanje da li će se čuti telefonskim putem kako bi se riješila otvorena pitanja kako su to danas rekli Dragan Čović i Izetbegović, Dodik je kazao da se "sad čuo sa Čovićem i da s njim nema nikakav problem".

 

Dodik je odgovarajući na pitanje da li je tokom sastanka spomenut DF kazao da nije, ali da jeste Radončić kao ministar sigurnosti.

 

- Ja ne mislim da je to loše. Ja ne dozvoljavam da neko bira moje kadrove i ne petljam se u ono što predlaže SDA - kazao je Dodik. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još