Uzrok smrti još uvijek nije otkriven

Umrla zvijezda serije 'Svi vole Raymonda'

Showbizz16.04.19, 14:33h

Umrla zvijezda serije 'Svi vole Raymonda'
"Znam da će svijet postati tužan. Dirnula je toliko ljudi", izjavila je agentica preminule glumice, Jacqueline Stander

 

Georgia Engel preminula je u 70. godini života, prenosi The Huffington Post. Vijest o odlasku glumice koju pamtimo iz serije "Svi vole Raymonda" potvrdio je njen prijatelj i suradnik John Quilty, a uzrok smrti još uvijek nije otkriven.

 

Naime, osim što je bila glumica, Engel je bila i pripadnica sekte "Chistian Scientist" - "kršćanske znanosti", zbog čega nije odlazila liječniku jer je smatrala kako se bolesti liječe pomoću vjere i molitve.

 

georgia-engel

"Znam da će svijet postati tužan. Dirnula je toliko ljudi", izjavila je agentica preminule glumice, Jacqueline Stander.

 

Osim uloge Pat MacDougall u seriji "Svi vole Raymonda" za koju je tri puta nominirana za nagradu Emmy, glumica se proslavila i ulogom Georgette Baxter u seriji "The Mary Tyler Moore Show" koja se snimala sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a koja joj je također donijela dvije nominacije za spomenutu prestižnu nagradu.

 

Uz to, pojavljivala se u serijama "Passion", "Dva i pol muškarca" i "The Betty White Show", kao i u nekoliko filmova. Svoju posljednju ulogu odigrala je u Netflixovoj seriji "One Day at a Time".

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!