Za ujedinjenu, multietničku i demokratsku BiH

Skaka u Washingtonu: Sarajevo prepoznaje nemjerljivu ulogu SAD-a u odbrani BiH

Hronika15.04.19, 14:20h

Skaka u Washingtonu: Sarajevo prepoznaje nemjerljivu ulogu SAD-a u odbrani BiH
Na svečanosti su prisustvali i dužnosnici State Departmenta, odnosno Matthew Palmer, zamjenik državnog tajnika u Uredu za evropska i euroazijska pitanja zadužen za Zapadni Balkan i Egejsko more čim su prijateljski i partnerski odnosi dodatno učvršćen

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka rekao je u Washingtonu tokom manifestacije u organizaciji Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu (ACBiH) da Bosna i Hercegovina i Sarajevo prepoznaju i cijene nemjerljivu ulogu Sjedinjenih Američkih Država u odbrani i izgradnji države.

 

“Zajednički promoviramo ujedinjenu, multietničku i demokratsku Bosnu i Hercegovinu. Sarajevo sa svojim crkvama, džamijama i sinagogama, srce je multietničke, multikulturalne i multireligijske zemlje. Stoga mi je bila čast da prisustvujem i podržim manifestaciju u organizaciji ACBiH u Whittemore House u Washingtonu”, poručio je Skaka.

 

Priznanja za sve što su učinili za Bosnu i Hercegovinu, posebno na njezinom putu ka stabilnoj državi koja stremi EU i NATO članstvu ove ugledne organizacije dobili su senator John McCain (posthumno), ambasadorice Swanee Hunt i Maureen Cormack, general major Linda L. Singh, kapetanica Maida Kalic Zheng i dr. Mahira Tanović.

 

Na svečanosti su prisustvali i dužnosnici State Departmenta, odnosno Matthew Palmer, zamjenik državnog tajnika u Uredu za evropska i euroazijska pitanja zadužen za Zapadni Balkan i Egejsko more čim su prijateljski i partnerski odnosi dodatno učvršćeni.

 

“SAD su odobrile projekt koji će nam omogućiti da do septembra 2020. godine Sarajevo očistimo od mina. To je projekt od vitalne važnosti. Posebno želim čestitati predsjednici ACBiH Ajli Delkić na istrajnom i nepokolebljivom radu u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana”, zaključio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!