doznajte kakve vas prilike očekuju

Stigla prognoza do kraja aprila: Hoće li nas proljeće obradovati ili razočarati?

Hronika15.04.19, 13:03h

Stigla prognoza do kraja aprila: Hoće li nas proljeće obradovati ili razočarati?
Pojava mraza moguća je samo u planinskim područjima

 

Kao i tokom prve polovice aprila i u trećoj sedmici mjeseca gotovo sigurno nastavlja se relativno toplo i nestabilno vrijeme, a vjerovatno i u zadnjoj sedmici mjesec, saopćeno je danas u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Kako navode meteorolozi, veća vjerovatnoća za kišu i lokalne pljuskove je u utorak i četvrtak.

 

U srijedu (17.04.) očekuje se veći dio dana sunčano, uz postepeno naoblačenje pred kraj dana s sjevera. Temperature zraka u laganom porastu. Pojava mraza moguća je samo u planinskim područjima.

 

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 1°C i 5°C, a na jugu zemlje do 10°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 13°C i 18°C. Pred kraj sedmice u Bosni maksimalne temperature očekuju se do 20°C, a na jugu zemlje do 22°C.

 

Prema dostupnim prognostičkim materijalima i u periodu od 22 do 29 aprila očekuje nas promjenjivo vrijeme praćeno kišom i pljuskovima. Više padavina očekuje se na jugu i zapadu zemlje. Temperature zraka iznad prosjeka do kraja mjeseca.

 

Jutarnje temperature kretat će se u rasponu od 8°C do12°C a maksimalne dnevne između 19°C i 25°C u Bosni, a u Hercegovini do 27°C, saopćeno je.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!