sutra dan žalosti u fbih

Danas sahrana tragično nastradale pedagogice Merime Balkić, u školi knjiga žalosti

Hronika15.04.19, 10:50h

Danas sahrana tragično nastradale pedagogice Merime Balkić, u školi knjiga žalosti
Dženaza-namaz će se klanjati u 13.30 sati ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi, nakon čega će Balkićeva biti pokopana

 

U Bosanskoj Krupi, na groblju Lipik, danas će biti klanjana dženaza-namaz Merimi Balkić, koja je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći na istočnom ulazu u Sarajevo.


Dženaza-namaz će se klanjati u 13.30 sati ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi, nakon čega će Balkićeva biti pokopana.

 

Podsjetimo, Balkićeva, koja je bila pedagogica, zajedno je sa svoje tri koleginice iz Osnovne škole Kovačići poginula kod Darive, u blizini Sarajeva, kada su automobilom, iz još neutvrđenih okolnosti, sletjele sa puta i završile u provaliji dubokoj 200 metara.

 

Potraga za njima trajala je pet sati, kada su tijela s automobilom pronađena u koritu rijeke Miljacke.

 

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići, Vlada Federacije BiH je sutrašnji dan, 16. april, utorak, proglasila Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

 

Lejla Sadiković, koja je poginula u 48. godini, biće sahranjena u utorak, 16. aprila, na Gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu u 14 sati.

 

Istog dana, na istom mjestu, dakle na groblju Vlakovo u 14 sati, obaviće se i dženaza-namaz za tragično nastradalu Alminu Ćorović, koja je poginula u 70. godini života, kao i Minu Kadrić (58).

 

U Kantonu Sarajevo, u osnovnom obrazovanju danas i sutra će se odvijati redovna nastava, sem u OŠ Kovačići, odakle su sve četiri uposlenice.

 

U OŠ Kovačići će se danas nastava odvijati skraćeno na 30 minuta. Nastava u drugoj smjeni počinje u 14 sati.

 

U utorak u ovoj školskoj ustanovi neće biti realizovana nastava niti produženi boravak.

 

Komemorativna sjednica ispred JU OŠ Kovačići i Opštine Novo Sarajevo održaće se danas u 12 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. 

 

Komemorativna sjednica ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će se održati sutra u sali Skupštine Kantona Sarajevo.

 

U OŠ Kovačići danas će biti postavljena Knjiga žalosti.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!