foto/ radostan susret s kolegama obilježio povratak u klupu

Tri godine teške borbe, ali Slavko je od jutros ponovo u školi! Sprema najljepše odijelo za maturu...

Hronika15.04.19, 09:24h

Tri godine teške borbe, ali Slavko je od jutros ponovo u školi! Sprema najljepše odijelo za maturu...
Nakon tri godine borbe, mladiću iz Rudog sa Aspergerovim sindromom kao blažim oblikom autizma bit će ispunjena najveća želja, da posljednji mjesec škole provede sa svojim drugarima iz razreda i s njima krene na matursku zabavu

 

Tri godine trajala je borba Slavka Mrševića, njegove porodice i prijatelja, da se mladić sa Aspergerovim sindromom vrati u školu. Borba je urodila plodom, Slavko je od jutros ponovo u školskoj klupi.

 

Na sastanku koji je danas održan u Ministarstvu prosvjete RS prošle nedjelje, a kojem su prisustvovali roditelji Nenad i Sanja Mršević, javni zastupnik porodice Bojan Bajić te ministrica Natalija Trivić sa saradnicima, dogovoreno je da Slavko Mršević u ponedjeljak krene u školu. 

 

slavko-mrsevic-1

 

Nakon tri godine borbe, mladiću iz Rudog sa Aspergerovim sindromom kao blažim oblikom autizma bit će ispunjena najveća želja, da posljednji mjesec škole provede sa svojim drugarima iz razreda i s njima krene na matursku zabavu.


– Pregovori su trajali nekoliko sati, sagledali su se svi pravni aspekti, ali ono što je sada najvažnije i jedino što treba reći je da Slavko u ponedjeljak polazi u školu. Tresemo se k'o Banja Luka – kazao je prije nekoliko dana za Hayat.ba Bojan Bajić.

 

slavko-mrsevic-3


Slavko i njegove kolege iz razreda nisu mogli sakriti oduševljenje sretnim ishodom, nakon tri godine mukotrpne borbe.


Nakon što je sjeo u školsku klupu, rekao je kako je sretan i da sprema najljepše odijelo za maturu.

 

(Foto i tekst: Hayat.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!